La Academica Balş, Moş Crăciun, aduce I A C lângă echipă - Arena Olteana

Latest

Singurul ziar de sport din Olt

Pagina microbistilor
Aici gasesti istoria fotbalului din acesta zona

La Academica Balş, Moş Crăciun, aduce I A C lângă echipă


La numai doi ani de la înfinţare, Academica Balş a devenit un nume cunoscut pe harta fotbalului judeţean.

Chiar în aceste zile, echipa fanion a oraşului Balş, prin grupul de iniţiativă de care aminteam acum două luni în articolul “Fotbalul din Balş , iese la suprafaţă” , a reuşit să atragă alături de echipă,  una dintre cele mai mari unităţi industriale  din oraş. Este vorba de,  I A C ( International  Automotive Components ) unitate ce produce componente  pentru Ford şi  nu numai, care  de cinci ani de zile funcţionează şi în oraşul de pe malul Olteţului. Fabrica de componente  auto  va  aloca o sumă consistentă echipei locale de fotbal şi mai ales grupelor de copii şi juniori  coordonate de profesorul, Alin Jidovu.

“Pentru 2018, avem repartizată o sumă consistent, este vorba de 400 000 de lei. Avem proiectul bine pus la punct, ştim ce facem, acesta este şi motvul pentru care I A C , căruia îi mulţumim, ne-a acordat acest sprijin financiar”. ne-a declarat Alin Jidovu

Fotbalul din Balş , asemeni  celorlalte  localităţi  a trecut prin momente grele, Oltul nu reprezintă un loc în care sportul să se dezvolte. Din fericire există oameni perseverenţi care cred în proiectele lor şi le susţin până la capăt. Asta a făcut şi grupul menţionat mai jos, au convins oameni de bine din oraş că ceea ce vor să facă ei este benefic pentru copii lor, pentru viitorul oraşului lor.

        Grupul de iniţiativă

         Denis Negrilă –  membru fondator
         Jidovu Alin – profesor de sport
         Alex Firică – administrator
         Mihai Iulian – administrator,  salon înfrumuseţare

    Alunu S R L, Confas,  Euro Genetic



Baza sportivă concesionată pe 10 ani.

O altă realizare notabilă care face să scoată în evidenţă echipa de fotbal din micuţul oraş de pe malul Olteţului, este concesionarea bazei sportivă  pe zece ani. „Suntem singura echipă de fatbal care beneficiază de o asemenea bază sportivă. Conducerea S M R  Balş, în a cărei proprietate se află baza sportivă , a venit aproape de noi şi ne-a oferit spre folosire, timp de zece ani,  terenurile de fotbal din Parc”  continuă  Alin Jidovu.

Stadionul Parc, se întinde pe o suprafaţă de 25 000 metri pătraţi şi este un loc încărcat de istorie. Pe amplasamentul respectiv s-au disputat partide fotbal care rămân în memoria suporterilor trecuţi de prima tinereţe. Pe gazonul stadionului  din Parc, fost I O B, au călcat  mari jucători. In anii 70, 80 când la conducerea Intreprinderii de Osii şi Boghiuri se afla Nae Ionescu, cel poreclit Manix, la Balş,  susţineau  meciuri amicale destul de  frecvent , marea  echipă a  Universitaţii Craiova precum şi  Dinamo Slatina, F C Olt  şamd.

Continuă procesul de selecţie

Sigur, toate aceste facilităţi oferite de cele două mari unităţi industriale, îi obligă pe ceai care răspund de echipă. Rezultatele trebuie să fie pe măsură, aşa că, Academica Balş continuă procesul de preselecţie la nivel de copii şi junior. Învestiţia în copii este prioritar pentru sponsor.  Lângă, déjà cunoscutul,  Alin Jidovu, va veni şi Tudor Dumbravă, cei doi fiind colegi de generaţie. Vrem să înscriem echipe de copii la toate categoriile de vârstă, cei care ne sprijină financiar, acordă prioritate sectorului de copii. Lângă mine va veni şi Dumbravă şi vreau să mai aduc pe cineva, tot fost jucător dar deocamdată nu îi dau numele până nu rezolvăm transferul”continuă Alin Jidovu.

Moş Crăciun va fi generos şi cu cei mari. Fără îndoială, iubitorii fotbalului aşteaptă schimbări şi la nivelul echipei de seniori. Academica Balş , a ocupat la jumătatea sezonului 2017 – 2018 , locul 4 în clasamentul seriei a II a..  În urma acestei sponsorizări, Academica, va beneficia şi ea de sprijin financiar, aşa că în cel mai scurt timp, cei care răspund de echipă promit celor care vin la stadion , o echipă spectaculoasă şi în cel mai scurt timp un salt spre Liga a IV a.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu